Wednesday 27 August 2014

Woman щоденник

Дневник беременности



Вроде только что вы узнали о том, что беременны, а оглянуться не успели, как прошли все 9 месяцев ожидания, уже и кроха подрастает. А как иногда хочется снова ощутить те неповторимые моменты! Ни одна женщина не забудет ощущение шевеления ребенка, первые схватки, первое знакомство с крохой. А вот некоторые перемены в настроении и страхи связанные с этим вполне могут забыться, но ведь это тоже часть вашего пути становления мамой и их не хочется упустить из памяти. А почему бы все эти переживания записывать в свой "беременный" дневник?!



Дневник беременной женщины



Многие будущие мамы часто жалуются на чувство ненужности и одиночества, а ведение дневника беременности поможет и в этой проблеме. Вы можете зайти в любой магазин и купить специальную анкету, можете просто взять тетрадь или альбом. Какой вариант выберете совершенно не важно, важно то, что через несколько лет ваш дневник или альбом беременности вернет ощущение ожидания и радости.



Кроме всего прочего дневник самочувствия беременной может быть очень полезен в таких случаях:



Иногда давайте почитать его вашему супругу, хоть внешне он и спокоен, но поверьте, переживает вдвойне: ведь теперь он в ответе за две души, ему наверняка интересно, что у вас на уме, как вы переживаете этот период и ваш дневник беременности вполне поможет в этом.



На приеме у врача бывает сложно просто взять и сразу сказать о всех жалобах или ощущениях. Дома же вы спокойно и сосредоточенно напишите все, а потом можно дать почитать это врачу, может он обратит внимание на некоторые детали.



Течение второй беременности, скорее всего, будет кардинально отличаться от первой, а дневник самочувствия беременной поможет сравнить и возможно предупредить осложнения и неудобства при второй беременности.



Кроме записей о своих душевных и физических ощущениях, неплохо записывать и гастрономические пристрастия. Такой дневник питания беременной поможет проконтролировать, что вы едите и в каких количествах, ведь "в положении" даже самые безобидные на первый взгляд продукты могут спровоцировать проблемы с пищеварением, так их проще выявить, да и за весом точно поможет следить;



Ну и в конце концов, когда в будущем молодой беременной девушке - вашей дочери, перейдет по наследству этот дневник, это поможет ей подготовиться и заранее узнать, какие ощущения ее, возможно, ожидают и как вела себя в животе она сама.



Как вести дневник беременности?



Как беременной женщине вести дневник и что туда записывать, решать только ей. Некоторым достаточно просто в хронологии записывать события, происходящие под сердцем, а некоторые обращаются в записях конкретно к малышу или мужу. Но есть несколько пунктов, которые желательно указать беременной женщине в дневнике, они могут пригодиться в дальнейшем:



укажите дату последней менструации, так вы сможет предположить дату рождение крохи и потом сравнить предположения в конце;



укажите в дневнике беременности первые шевеления (это тоже поможет предвидеть дату рождения) и первые ощущения от этого;



прикрепите копии результатов УЗИ. вообще лучше сделать копии всех документов, которые собираются при заполнении обменной карты;



записывайте страхи, так вы поможете супругу (если дадите ему почитать) понять сигнал о том, что нужно уделить больше внимания и тепла.



Как мы выяснили, дневник беременности – это дело сугубо индивидуальное, поэтому кому его давать читать и где хранить не так уж важно. Но точно одно - теперь это семейная реликвия и чуть ли не книга откровений. А главное, что он поможет вам снова и снова пережить эти неповторимые месяцы ожидания и самое главное событие в жизни.



Історія або щоденні записи астрологів [ ред. • ред. код ]



Глиняна табличка з Вавілону, датована 164 роком до н. е. Британський музей. Лондон.



Спроби вести щоденні записи відомі в культурах з розвиненою писемною культурою. Розкопки на теріторіях сучасної держави Ірак. цієї батьківшини декількох стародавніх цивілізацій, надали європейським науковцям тисячі глиняних таблиць. Потрощені і викинуті або ретельно складені в стародавніх чи то «бібліотеках», чи то архівах. вони до паперових носіїв інформації зберігли сторінки минувшини. Серед вивезених в Британський музей в Лондоні опинились тисячі фрагментів глиняних таблиць з клінописом. Серед них і знайшли щоденні записи якогось вавілонського астролога ( і астронома ) з ретельними записами спостережень за зірками та відомими тоді планетами (тобто «мобільними зірками») та магічні тлумачення зв'язку руху зірок із тогочасними подіями. Серед побутових записів і навіть вказівок на тогочасні ціни на зерно знайдені і згадки про появу армії Александра Македонського та перші битви між вавілонянами, персами та греками-чужинцями, датовані 331 роком до н. е.



Щоденники протестантів [ ред. • ред. код ]



Худ. Джон Хейлз. « Семюел Піпс  », 1666 року.



Щоденники в сучасній формі на паперових носіях виникають в протестантських країнах Європи. Цьому сприяли протестантські настанови управління «внутрішнім світом» вірянина, його звітом в зробленому за день перед Богом, передуманого і відчутого. Логічно, що перший такий щоденник належав протестанту-англійцю. Ним був Семюел Піпс ( 1633-1703 ).



Піпс починав як бідняк, але вдало піднімався наверх кар'єрою чиновника, був обраний до британського Парламенту. в 1679 переобраний, але за звинуваченням у співучасті у змові, точніше — за намовою ворогів і заздрісників, звільнений і на кілька місяців був ув'язнений у лондонському Тауері. 1683 року був посланий з місією в місто Танжер. з 1684  — він секретар самого короля з військово-морських справ, активно сприяв створенню в імперії сучасного флоту при Карлі, а з 1685  — при Якова II Стюарті. В 1689. після відсторонення від влади і втечі з країни короля Якова і обрання королем голландця-протестанта Вільгельма Оранського. Піпс програв на парламентських виборах, був змушений покинути високу посаду. За підозрою в симпатіях до короля вигнанця Якова піддався короткочасному ув'язненню у 1689 та 1690 роках. Відійшов від публічного життя, а в 1700 покинув Лондон, усамітнившись у своему маєтку, де через кілька років і помер. Йому було що пригадувати і описувати.



Семюел Піпс приятелював з британськими науковцями Ісааком Ньютоном і Робертом Бойлем. Джоном Драйденом і математиком та архітектором Крістофером Реном. Він грав в карти, займався живописом. складав вірші. Але найвизначнішим здобутком його життя став «Щоденник», який писав у 1660 —1669 роках і в якому з властивою йому сумлінністю відтворив як загальні катастрофи — Велику лондонську чуму 1665 і Велику лондонську пожежу 1666 ), бої між народами (Друга англо-голландська війна 1665 —1667 ), політичні колізії і придворні чвари, так і подробиці власного побуту, дієти, власних любовних авантюр та інше. Піпс перестав вести записи через проблеми із зором, а диктувати їх сторонній особі не хотів. Його щоденник — з політичних і родинних міркувань — був зашифрований за системою Томаса Шелтона і зберігався незмінним у бібліотеці коледжу Св. Магдалини до початку 19 ст. Записи були розшифровані текстологом Джоном Смітом. Вперше «Щоденник» Піпса видано 1825 року, в добу романтизму. коли культура ведення щоденників набула розповсюдження.



Сучасні уяви про щоденник [ ред. • ред. код ]



Щоденник пишеться для себе і не розрахований на публічне сприймання, у ньому нотуються переважно явища особистого, приватного життя, здебільшого у монологічній формі, хоча може бути й внутрішньо ділогічна (полеміка із самим собою, з уявним опонентом тощо). Ці ознаки особистого щоденника сприяли його поширенню у художній літературі, особливо наприкінці 18 ст. коли поглиблювався інтерес до людської душі, що притаманне сентименталізму («Сентиментальні мандри» Л. Стерна ). Певні особливості щоденника використовувались у пригодницькій літературі, скажімо, у Ж. Верна. філософських текстах («Щоденник зрадника» С. К'єркегора ) тощо.



Інтернет щоденники [ ред. • ред. код ]



Щоденник базальної температури



Визначити сприятливий для зачаття день, дізнатися про свою вагітність або виявити гормональні порушення і при цьому отримати достовірні результати можливо не тільки в лабораторних умовах, але і шляхом вимірювання базальної температури. Метод заснований на визначенні температури, величина якої залежить від рівня гормонів. У щоденнику, де щодня записуються результати вимірів можна побачити що температура до овуляції не перевищує 37,5 градусів, а відразу після настання овуляції і до наступної менструації тримається в межах 37,7-38,2. Момент перепаду температури на складеному графіку допоможе Вам виявити початок овуляції. Базальна температура при вагітності також підвищена і залишається такою в перші 4 місяці, тобто якщо висока температура тримається більше 18 днів це в більшості випадків свідчить про настання вагітності.



Свою назву базальна температура отримала в результаті інтерпретації слова «базовий». Результат таких вимірів мало схильний до зовнішніх факторів і достовірно, ніж дані, отримані звичайним вимірюванням температури тіла. Способів вимірювання три: оральний, вагінальний, ректальний. Вибравши якийсь один його не слід міняти за весь цикл.



Базальна температура повинна вимірюватися вранці відразу після сну. Вам знадобиться ртутний градусник, а краще медичний термометр. Постарайтеся приготувати його з вечора, тому що безпосередньо перед вимірюваннями Вам небажано навіть відкривати очі (сонячне світло спровокує викид гормонів). Прийом будь-яких гормональних препаратів і алкоголю заборонений. Дуже важливо для точності результатів суворе дотримання режиму, тому постарайтеся вимірювати температуру в один і той же час і записувати відразу ж. Відхилення можливо лише в межах однієї години, і то в крайніх випадках. Вимірювання, отримані в умовах хвороби або стресу повинні відзначатися в Вашому графіку, щоб бути врахованими. Крім того, незайвим буде завести в щоденнику графу, де Ви будете записувати характер виділень і менструальних в тому числі. З готових вимірювань Вам належить скласти графік, розшифрувати який без допомоги гінеколога буде складно.



Готовий графік змін базальної температури повинен виглядати як зростаюча крива. Для простоти нанесення даних необхідно зобразити всім відому ще з шкільних часів вісь абсцис і на шкалі «X» відзначити дні, а на шкалі «Y» — температуру. Відзначаючи кожен день результат точкою за відповідними координатами і з'єднуючи точки, ми отримуємо графік. У переважної більшості жінок графік показує низькі температури, потім скачок і високі температури. Однак можуть бути і графіки, у яких температура піднімається, а потім повертається нижче лінії розділу і знову піднімається, або графіки, в яких температура піднімається поступово і тоді виявити овуляцію можливо лише при обліку додаткових критеріїв. Все це залежить від особливостей організму жінки і саме по собі не є відхиленням.



Для достовірності графіка вимірювання базальної температури потрібно проводити протягом трьох місяців. Ведення щоденника з записами про базальної температури може бути призначено лікарем або ж проводитися за власною ініціативою.

No comments:

Post a Comment